Alocația de bază pentru copii (KiGru): Informații privind cererea, dreptul la ajutor, cuantumul acestuia

0 Comments

Protecția de bază a copilului (KiGru) devine din ce în ce mai mult în centrul atenției publice. Puteți afla ce este și cum să solicitați protecția de bază a copilului aici. Protecția de bază a copilului la zi!

Protecția de bază a copilului este o formă de egalizare a sarcinilor familiale pentru copii, un transfer de stat pentru a le asigura mijloacele de trai.

Protecția de bază a copilului corespunde dreptului propriu al copilului, adică dreptul copilului la o pensie alimentară de bază, indiferent de tipul de familie în care trăiește copilul. Acest lucru înseamnă că copilul are propriul drept legal la pensia alimentară de bază pentru copii.

Prin urmare, alocația de bază pentru copii este o prestație de stat standardizată pentru fiecare copil, care are ca scop asigurarea nivelului minim de subzistență pentru copii, așa cum a fost definit în diferite hotărâri ale Curții Constituționale Federale.

VĂ RUGĂM SĂ REȚINEȚI: SPRIJINUL PENTRU VENITUL DE BAZĂ PENTRU COPII NU ESTE ÎNCĂ LEGE. deocamdată, există doar alocația pentru copii, alocația de cetățean pentru copii și alte prestații sociale pentru copii.

La 30 august 2023, Guvernul Federal/Ministerul Federal al Familiei a prezentat un proiect de lege privind pensia alimentară de bază pentru copii. Prezentăm un raport despre cum va arăta viitoarea lege federală privind pensia alimentară de bază pentru copii.

Protecția de bază a copilului în locul alocației pentru copii: iată câți bani vor exista din 2025

Alocația de bază pentru copii va fi introdusă și va înlocui alocația pentru copii. Din 2025, familiile vor putea solicita mai ușor ajutorul. Câți bani vor primi familiile? Toate informațiile despre reforma planificată a alocației de bază pentru copii.

Guvernul federal vrea să combată sărăcia infantilă în Germania. În 2025, noua alocație de bază pentru copii va înlocui actualul sistem de alocații pentru copii. În special familiile cu venituri mici vor primi mai mulți bani pentru a îmbunătăți șansele copiilor în viața lor prezentă și viitoare.

Reforma planificată a alocației de bază pentru copii este menită să sintetizeze și să simplifice prestațiile actuale pentru copii, cum ar fi alocația pentru copii, alocația pentru copii, suplimentul pentru copii și părți din “pachetul de educație și participare”. În special, ar trebui să fie ușor de solicitat pentru prestațiile de bază pentru copii. În prezent, părinții trebuie să solicite măsuri de sprijin de la diferite autorități. Acest lucru înseamnă adesea că familiile nu-și revendică pretențiile față de stat. Asigurarea de bază pentru copii este menită să schimbe acest lucru. Protecția copiilor ar trebui să fie mai standardizată, mai simplă și mai bine orientată.

Conform proiectului Ministerului Federal pentru Familie, Persoane în vârstă, Femei și Tineret, protecția de bază a copilului este formată din două părți. Acestea sunt:

  1. suma de garantare a copilului
  2. alocația suplimentară pentru copii


Suma de garantare a copilului din cadrul sistemului de bază de protecție a copilului este cel puțin echivalentă cu alocația pentru copii în forma sa actuală. În prezent, aceasta este de 250 de euro pe lună pentru fiecare copil. La fiecare doi ani, cuantumul sumei de bază a garanției pentru copii urmează să fie revizuit și ajustat.

Important: Acest cuantum de bază al asigurării de bază pentru copii, și anume cuantumul garanției pentru copii, este același pentru toți copiii în ceea ce privește cuantumul și disponibilitatea sa. Și, la fel ca și dreptul la alocația pentru copii, este independentă de veniturile părinților sau ale copiilor.

Cea de-a doua componentă a garanției de bază pentru copii este diferită de cuantumul garanției pentru copii: alocația suplimentară pentru copii. Alocația suplimentară pentru copii din garanția de bază pentru copii nu include suma forfetară pentru educație și participare (în prezent 15 euro), dar include o sumă forfetară pentru costurile de locuință ale copiilor (în prezent 132 de euro). Spre deosebire de cuantumul garanției pentru copii, plata alocației suplimentare pentru copii în cadrul garanției de bază pentru copii depinde de venitul părinților. Cu cât venitul familiei este mai mare, cu atât familia primește mai puțini bani de la stat. Peste un anumit venit anual, alocația suplimentară pentru copii se anulează complet.

La fel ca și în cazul alocației pentru copii, toți copiii de la naștere până la vârsta de 18 ani ar trebui să primească protecție de bază pentru copii sub forma sumei garantate pentru copii. Oricine urmează o formare profesională va primi garanția de bază pentru copii până la împlinirea vârstei de 25 de ani. Cei care studiază vor primi garanția de bază pentru copii până la vârsta de 27 de ani. Copiii adulți care nu mai locuiesc cu părinții lor primesc garanția de bază pentru copii direct în contul lor.

Asigurarea de bază pentru copii va fi introdusă la 1 ianuarie 2025. Guvernul federal a fost de acord cu această dată.

  1. 1. cuantumul garanției pentru copii pentru toți copiii în același cuantum
    Garanția de bază pentru copii este o egalizare cuprinzătoare a prestațiilor familiale prin intermediul unui cuantum de garanție pentru copii, independent de venit, în același cuantum pentru toți copiii. Pe termen mediu, cuantumul garanției pentru copii ar trebui să corespundă efectului maxim de scutire a alocației pentru copii neimpozabile.
  2. 2. alocația suplimentară pentru copii bazată pe nevoi
    Garanția de bază pentru copii este un mijloc de prevenire și combatere a sărăciei prin intermediul alocației suplimentare pentru copii, condiționată de necesități.
  3. 3. Cerere online, digitală, simplă: centrul de servicii pentru familii
    Faptul de a putea solicita sprijinul de bază pentru copii în mod digital și online facilitează accesul la această prestație. Procedura de autorizare este, de asemenea, clară. Responsabil este serviciul pentru familie sau centrul de servicii pentru familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă.
  1. 4. mai puțină birocrație
    Prestațiile sociale anterioare sunt rezumate în singura prestație de bază pentru copii. Testul de venit este simplu.
  2. 5. conceptul social de venit
    Prin utilizarea conceptului de venit din dreptul social în contextul protecției de bază a copilului, accentul se pune pe asigurarea unui mijloc de trai.
  3. 6. Prioritatea plăților de întreținere
    Pensia alimentară de bază pentru copii are prioritate față de plățile de întreținere și față de alte prestații sociale menite să asigure întreținerea, cum ar fi plățile de întreținere în avans. Cu toate acestea, plățile de întreținere nu se compensează în totalitate cu prestația de bază pentru copii, prestația suplimentară pentru copii.
  4. 7. subordonarea alocației pentru cetățeni
    Alocația de bază pentru copii are prioritate față de alocația pentru cetățeni. Nu există o dublă responsabilitate a Centrului de ocupare a forței de muncă și a Biroului pentru servicii familiale al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă în calitate de Birou pentru servicii familiale.
  1. 8. promovarea formării și a muncii
    Tinerii în vârstă de 15 ani și peste ar trebui să fie însoțiți și sprijiniți prin programe și servicii de sprijin pentru integrarea în muncă sau în formare profesională în conformitate cu SGB III sau SGB II.

Protecția de bază a copilului constă în două elemente. Primul este cuantumul garantat pentru copii, care este independent de venit și care urmează alocației pentru copii. Al doilea este alocația suplimentară pentru copii în funcție de vârstă, care depinde de veniturile copilului și ale părinților.

Astfel, garanția de bază pentru copii înlocuiește următoarele prestații:

  1. Alocația pentru copii,
  2. alocații fiscale pentru copii,
  3. beneficii ale alocației de cetățean pentru copii în SGB II,
  4. prestații pentru copiii din SGB XVII
  5. Prestații pentru copii în temeiul Legii privind prestațiile pentru solicitanții de azil
  6. Supliment pentru copii în conformitate cu § 6a din Legea federală privind alocațiile pentru copii
    (BKGG)
  7. părți din pachetul de educație și participare în conformitate cu § 6b BKGG sau § 28 SGB II
    sau § 34 SGB XII.

Valoarea garanției pentru copii din cadrul schemei de bază de protecție a copilului
Ca parte a programului de bază de protecție a copilului, există o sumă de garanție pentru copii pentru toți copiii și tinerii, în aceeași valoare, indiferent de venitul acestora. Aceasta este comparabilă cu alocația pentru copii plătită anterior, care se plătește tuturor părinților, indiferent de veniturile și bunurile acestora.

Ca parte a programului de bază de protecție a copilului, există o sumă de garanție pentru toți copiii și tinerii, în același cuantum, indiferent de venit. Aceasta este comparabilă cu alocația pentru copii plătită până în prezent, care se plătește tuturor părinților, indiferent de veniturile și bunurile acestora.

Alocația suplimentară pentru copii în cadrul sistemului de bază de protecție a copilului depinde de venitul familiei în care locuiește copilul. Cuantumul alocației suplimentare pentru copii trebuie calculat astfel încât, împreună cu cuantumul garanției pentru copii, să acopere nivelul minim de subzistență al copilului.

Suma suplimentară a garanției de bază pentru copii depinde de venitul familiei în care locuiește copilul. Cuantumul alocației suplimentare pentru copii trebuie să fie calculat astfel încât, împreună cu alocația garantată pentru copii, să acopere nivelul minim de subzistență al copilului.

Solicitarea prestațiilor de bază pentru copii: online, digital, prin formular
Solicitarea alocațiilor de bază pentru copii este simplă. Prestația devine responsabilitatea statului, astfel încât părinții nu trebuie să depună o cerere cuprinzătoare pentru pensia alimentară de bază pentru copii. Reducerea birocrației și simplificarea se află în prim-planul prestațiilor de bază pentru copii. KiGru. își propune să ofere asistență financiară rapid și ușor.

Cu toate acestea, nu este posibil să se aplice pentru pensia alimentară de bază pentru copii fără acesta. Cu toate acestea, puteți solicita prestațiile de bază pentru copii online pe un portal central de internet, Serviciul pentru familie al Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă. Cu toate acestea, este de asemenea posibil să depuneți cererea prin e-mail sau pe suport de hârtie.

Multe documente justificative nu vor fi necesare pentru cerere. Dovada venitului trebuie să fie furnizată doar în cele mai rare cazuri, deoarece centrul pentru alocații de bază pentru copii primește informațiile direct de la biroul fiscal.

Curtea Constituțională Federală a stabilit că Constituția acordă o mare importanță nivelului minim de subzistență pentru copii și că acesta trebuie să fie o componentă centrală a egalizării germane a sarcinilor și beneficiilor familiale.

Norme juridice diferite privind nivelul minim de subzistență pentru copii

În prezent, diverse reglementări și interfețe juridice au ca rezultat diferite niveluri ale nivelului minim de subzistență pentru copii în dreptul social și fiscal, dar și în dreptul de întreținere. În prezent, există un număr mare de prestații legate de copii și de familie – alocația pentru copii, alocația pentru cetățeni, suplimentul pentru copii, alocația pentru copii, avansul pentru întreținere și părți din pachetul de educație și participare. Acestea urmează să fie înlocuite și standardizate prin intermediul alocației de bază pentru copii, pentru a asigura un tratament egal pentru toți copiii.

Contradicții în sistemul social actual

În prezent, copiii primesc un sprijin financiar inegal în funcție de nivelul veniturilor părinților lor.

Copiii șomerilor și ai celor cu venituri mici primesc alocația pentru cetățeni. Aceasta depinde de vârstă și se ridică la 420 de euro pe lună pentru copiii cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani, la 348 de euro pentru copiii cu vârste cuprinse între 6 și 13 ani și la 318 euro pentru copiii cu vârste de până la 5 ani inclusiv.

Copiii angajaților cu venituri mici și medii primesc alocație pentru copii. Din 2023, alocația pentru copii va fi de 250 de euro pe lună pentru fiecare copil.

Copiii părinților cu venituri mai mari vor beneficia de alocații pentru copii neimpozabile. Din cauza sistemului de impozitare progresivă, scutirea financiară are cel mai mare impact asupra celor mai mari venituri. Ajutorul maxim datorat alocației fiscale pentru copii este de peste 290 de euro pe lună. Cheltuielile pentru îngrijirea copiilor la domiciliu și pentru școlile publice au, de asemenea, un efect de economisire fiscală.

În plus:

Copiii cu părinți bogați primesc cele mai multe ajutoare de la stat
Nu este corect ca copiii să fie tratați atât de inegal și că, cu cât veniturile părinților sunt mai mari, cu atât mai mult beneficiază (indirect) de beneficii financiare.

Statul, societatea noastră, ar trebui și trebuie să acorde fiecărui copil șanse egale.

Cât de mare este alocația de bază pentru copii sau care este cuantumul alocației de bază pentru copii sau care ar putea fi acesta? Următoarele considerații pot oferi răspunsul la întrebarea privind cuantumul protecției de bază a copilului.

Puteți găsi aici un tabel privind cuantumul alocației de bază pentru copii: Tabel privind cuantumul alocației de bază pentru copii 2025

Baza pentru garanția de bază pentru copii este nivelul minim de subzistență pentru copii. În mod firesc, aceasta depășește scutirea de impozit.

În prezent (2023/2024), nivelul minim de subzistență pentru copii prevăzut de Constituție este de 776 EUR pe lună. Nivelul minim de subzistență pentru copii este alcătuit din nivelul minim de subzistență materială (532 de euro) și alocația pentru îngrijire și educație (BEA) (244 de euro).

Acest nivel minim de subzistență este un drept al copiilor care se aplică tuturor copiilor, nu doar celor ai căror părinți sunt în măsură să plătească impozite datorită locurilor de muncă sau bunurilor.

Nivelul minim de subzistență pentru copii trebuie să fie garantat prin intermediul alocației de bază pentru copii.

Guvernul federal elaborează în prezent o lege privind securitatea de bază a copilului, Legea privind securitatea de bază a copilului. Ministerul Federal al Familiei este responsabil de acest proiect. Cu toate acestea, sunt implicate și alte șase ministere. Motivul este că reglementările existente pentru asigurarea nivelului minim de subzistență pentru copii și a altor beneficii pentru copii sunt distribuite în diferite legi din diferite domenii, de exemplu în dreptul social sau în dreptul fiscal.

Conform planurilor de până acum ale guvernului federal, în măsura în care acestea au fost anunțate, protecția de bază a copilului va consta într-o sumă de garantare pentru toți copiii și tinerii, indiferent de venitul acestora. În plus, este posibil să existe o alocație suplimentară pentru copii care să depindă de venitul familiei. Suma se va baza pe nivelul de subzistență socio-cultural al copilului. Se așteaptă ca garanția de bază pentru copii să conducă la o îmbunătățire considerabilă în comparație cu prestațiile de stat anterioare pentru copii.

În prezent, părinții nu trebuie să facă nimic altceva. Ei nu trebuie să depună o cerere sau să strângă documente. De asemenea, nu există încă un proiect de lege privind pensia alimentară de bază pentru copii. Acesta nu este așteptat până în toamna anului 2023. Atunci va începe procesul legislativ pentru pensia alimentară de bază pentru copii. Se așteaptă ca protecția de bază a copilului să intre în vigoare la începutul anului 2025.

Cele mai importante puncte pe scurt:

Începând cu anul 2025, Garanția de bază pentru copii (KiGru) va grupa prestațiile sociale de stat pentru copii și va asigura nivelul minim de subzistență socio-culturală pentru copii.

Prestația de bază pentru copii este formată din două componente: cuantumul garanției pentru copii și prestația suplimentară pentru copii. Cuantumul garanției pentru copii din cadrul protecției de bază a copilului înlocuiește alocația pentru copii. Alocația suplimentară pentru copii din cadrul sistemului de protecție de bază a copilului înlocuiește rata standard a alocației pentru copii; aceasta este dependentă de venit.

Cuantumul garanției de bază pentru copii variază în funcție de venitul părinților.

Solicitarea protecției de bază a copilului este ușoară. Cererea poate fi depusă online, digital sau prin poștă. Dovada cererii este necesară doar în cazuri excepționale.

facebook.com linkedin.com twitter.com
Categories:

Leave a Reply

letzte News

Das Europäische Parlament hat den ersten Migrationspakt verabschiedet. Die Auswirkungen des Gesetzes
Das Europäische Parlament hat das Gesetzespaket zur Migrations- und Asylreform angenommen. Die neue Vereinbarung sieht
LIBE-Ausschuss stimmte für die Digitale EURO – der erte schlag gegen die Bürger der Europäische Union
Der LIBE-Ausschuss hat mit der Stimme von 5 deutsche Abgeordneten mit großer Mehrheit die Stellungnahme
Unterstützung für EuropaWahl 2024
Für die nächste und 10. EU Wahl braucht die Partei Liga+ Ihre/Eure Unterstützung, damit Ihre/Eure
Offene Brief an von der Leyen
Liebe Frau Ursula von den Pfizer, als Sie 2009 von bestimmten amerikanischen Kreisen und Interessenvertretern
CO2-Steuern kommt. Die Europäische Kommission möchte wissen, wie viel Fleisch jeder Bürger verzehrt und wie lange er das Auto nutzt.
Für das Jahr 2025 sind die EU-Staaten verpflichtet, der Europäischen Kommission statistische Daten über den Fleischkonsum jedes
Die Europäische Staatsanwaltschaft unter der Leitung von Kovesi übernimmt die Pfizergate-Ermittlungen. Ein heikler Moment für Ursula von der Leyen
Die Ermittler der Europäischen Staatsanwaltschaft (EPPO) haben die belgische Staatsanwaltschaft abgelöst, die seit Monaten gegen